Thursday, December 10, 2009

キッチン・kitchen

最近は忙しくて(実はlazyです笑)、ブログには何もやってなかった~まぁ今日は新しいメニューをご紹介致します~今回のレシピはナシゴレンとチキンチリです~
well, was soo busy (read as lazy) lately to update this blog. But today i wanna share with you new recipes, simple and easy to cook ← u have to have instant spices la..lol.. so, here u are;- nasi goreng with ayam masak merah~
semenjeak dua menjak nih banyak kerja skit.. so arini baru bersemangat nak update blog.. hehe.. so resipi kita utk hari ini ialah nasi goreng dengan ayam masak merah.. cayokk!!cayokk!!

A. Ingredients for ayam masak merah チキンチリの材料

clockwise: ココナツミルク、塩、ターメリック、チキンチリスパイス、チキン、レーズン、玉ねぎ
coconut milk, salt, turmeric, ayam masak merah spice, chicken, raisin, onion

1. chicken-salt-turmeric mixed thoroughly (as in pic)...チキン・塩・ターマリックをよくまぜる(写真のように)



2. deep fry 160℃に熱した揚げ油で揚げる


3. deep fry chicken pieces until golden brown and set aside (haha blasah jer la..aku nak ckp goreng sampai masak sampai warna keemasan dan letak tepi..:p).. 金色になるまで揚げて、油を切る..



4. remove oil, leaving behind 2 tbsp and fry ayam masak merah spicy (pre-mixed with water) until aromatic~ フライパンにサラダ油大さじ2を足し、チキンチリスパイス(水と混ぜた)を入れて香りが立つまで炒める==・


5. add coconut milk (1 cup) and bring to boil, then simmer until gravy thick. Then put onion and raisin.. ココナツミルクを入れて、ソースが濃くになってから玉ねぎとレーズンを入れる。


6. add fried chicken。。油切ったチキンを入れます!!


7. while waiting, we take pics.. haha チキンが出来上がるまでに待ちながら、写真を撮りましょう(笑)


B. Ingredients for nasi goreng.. ナシゴレンの材料

clockwise: チキン、ナシゴレンスパイス、小松菜、卵、ご飯 chicken, nasi goreng powder/spicy, resembling spinach, egg, rice

1. fry chicken and put rice and nasi goreng powder. Mixed thoroughly. Then add egg. フライパンにサラダ油大さじ2を足し、チキンを炒めて、ご飯とナシゴレンスパイスを入れてよくまぜる!そして卵を入れます~


2. put resembling spinach (or any other vegetables that u like.. ikut suka hati korang la)..mixed thoroughly..小松菜を入れます(は好きな野菜で大丈夫だよ~)。よくまぜる~

出来ました~やったね~~done

C. Time to eat la... yummy..では食べましょう~



erppp.. im full now... お腹がいっぱい~幸せだなぁ~
美味しかったよ~^^/

4 comments:

  1. macam jer~~ hehe.. bleh la utk alas perut!!

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  2. am..kenapa ko nyer ayam masak merah tu tak macam ni? kenapa ko tak letak lada kering yg blend tu....hihi....

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  3. ini segera punya la.. haha.. cara mudah n cepat~

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